Андрогенетиц Алопеција - слике

Андрогенетиц Алопеција - слике

copyright:
wikimedia.org

Андрогенетиц Алопеција - слике

copyright:
wikimedia.org


Андрогенетиц Алопеција - је стање веома чест губитак косе код мушкараца и жена . Педесет одсто мушкараца старости од 50 година и 40% жена са менопаузе имају неки степен андрогенетиц алопеција. Губитак косе је постепен. Код мушкараца са андрогенетиц алопеција, губитак косе јавља у Фронто-темпоралне регије и врх главе, у зависности од озбиљности. У пацијенткиње андрогенетиц алопеција је дифузно и локализована центропариетал, чело је углавном нетакнута код жена.

Андрогенетиц Алопеција - узроци

Узроци могу бити:

Списак симптома и знакова из различитих извора за андрогенетиц алопеција укључују 3 симптоме наведене у наставку:

Андрогенетиц Алопеција - Лечење

Лечење је било медицински или цхирургицал.Медицаментеле доказано да су погодни за андрогене алопеције су: Минокидил (Рогаине ®) и усменог финастерид (Пропециа ®). Минокидил за регровтх успех коса је прихватљив за око 10% мушкараца. Код жена, 50% показују минималне коса регровтх косе регровтх и 13% умерено. Лечење је доживотно. Седам одсто пацијената може доћи до неке иритације (гори, свраб, црвенило) због Минокидил решење.

Стални пресађивање косе леђа и стране губитка темена косе је успешна процедура, али обично захтевају, три-четири сесије од две године да испуни простор са адекватним густине.