Атопијски дерматитис - слике

Атопијски дерматитис - слике

copyright:
wikimedia.org

Атопијски дерматитис - је веома честа, често хронични (дугорочно) болест која погађа велики проценат становништва. У многим пацијентима, атопијски дерматитис је повезан са другим атопијски болести: астма, алергијски ринитис, уртикарију, алергије на храну. Постоји наследна компонента ове болести.

Акне - узроци

Узрок атопијски дерматитис није познат, али се болест изгледа да су резултат комбинације фацториде генетског (наследног) и фактора средине. Чини се да основни преосетљивост и склоност да се повећа са

свраб. Докази указују на то да је болест повезана са другим тзв атопијски поремећаја као што су сена (сезонски алергије) и астме, који многи људи имају екцем. Поред тога, многа деца превазиђу симптоми атопијски дерматитис може да развије или астме поленске грознице. Иако се поремећај не мора нужно производи још један, они могу бити повезани, дајући истраживача трагове за разумевање атопијски дерматитис.

Знаци болести су осип и свраб коже. Иако симптоми могу да варирају од једне особе на другу, најчешћи симптоми су сува, сврби, црвена. Свраб је печат болести. Погођени коже области укључују задње колена, зглобове, лицу и рукама. Ређе може бити пукотина иза ушију, и разне ерупције на другим местима у телу.

Акне - Лечење

Лечење подразумева партнерство између лекара и пацијента чланова породице. Лекар ће предложити план лечења на основу старости пацијента, симптома и опште здравствено стање. Пацијента и чланова његове породице играју велику улогу у успех плана лечења, ако пратите упутства лекара.

Лечење се састоји од примене емоллиентс, избегавање окидача а понекад и на локалним кортикостероидима.