Дерматофиброма - слике

Дерматофиброма - слике

copyright:
wikimedia.org

Дерматофиброма - је заједничка коже израслина непознате етиологије која се јавља чешће код жена. Дерматофибромул обично развија у екстремитетима (посебно доњи ногу), а обично је асимптоматска, иако понекад имају већу осетљивост и Пуру су прилично ретки овим случајевима.

Дерматофиброма - узроци

Дерматофибромулуи узрок је непознат. Због своје упорне природе, дерматофибромул је вероватно боље класификован као малигна процес, а не реактивни ткива промена. Еруптивне дерматофибромаулуи студија сугерише да можда постоји генетска компонента

Дерматофибромул се јављају код пацијената свих узраста, али најчешће у адолесценцији 20% повреда се јављају пре 17 година. Лезија расте полако и усамљени израслина на нози. Можда има неке повреде, али само ретко су вишеструки. Ова варијанта се види у контексту вишеструких аутоимуних стања као што су еритемски лупус, ХИВ инфекција, леукемије. Регресиона благи клиничког побољшања је јављено са овом болешћу материје. Пацијенти могу описати кртица траје необично ожиљак.

Карактеристични су Дерматофиброамеле асимптоматске, али често описују бол и свраб. Наишли су најболније тумора коже.

Дерматофиброма - Лечење

Нема лечења је обично потребно за дерматофиброма. Уверите се да је бенигна лезија једноставно могу бити индиковане. У случајевима које муче козметичке могу да бирају С интралесионал ињекција кортикостероида, или потпуно уклањање, укључујући и поткожно масно ткиво.