Дерматопхитосис Тинеа - слике

Дерматопхитосис Тинеа - слике

copyright:
wikimedia.org


Дерматопхитосис Тинеа - је површна гљивична инфекција коже, косе или ноктију. Дрематофитиа (ти) могу да утичу на кожу темена (Тинеа цапитис), брада и кожа на лицу (Тинеа барбае), тело (Тинеа цорпорис - који углавном погађа децу), препоне (Тинеа црурис), ноктију (Тинеа унгуиум), и стопало (Тинеа педис или атлетског стопала). Ови поремећаји се крећу од благе до акутних запаљенских реакција весицулар.

Дерматопхитосис Тинеа - узроци

Дрематофитиа (Тинеа) које проистичу из неколико различитих гљива. Пренос може да дође кроз директан контакт са зараженим лезије или индиректно кроз контакт са контаминираном објекте као што су ципеле, пешкира или туш. Још један фактор предиспозиције је комбинација топло време и уске одеће који подстиче раст гљивица.

Неке од гљива укључених у ове болести, прво инфецтаза животиње, али се такође може пренети са животиња на људе.

Дрематофитиа (Тинеа) симптома:

Дерматопхитосис Тинеа - Лечење

Актуелно антифунгална припреме би требало да буде ефикасан у лечењу, некомпликоване инфекције од дерматопхитиц - Краста се налази у областима осим главе. Ово укључује локалну цлотримазоле и миконазол (доступан на апотеке) и тербинафине.

Понекад, орални антифунгална лекови могу бити потребне ако је услов САД. Лекови могу да укључују грисеофулвин, итраконазол, тербинафине и флуконазол.

Тинеа цапитис (главе), без обзира на тежину, обично је третирана са оралним антигљивичне лековима, јер актуелна антифунгалс не пролази добро фоликуле косе. Кортикостероиди се понекад користе за лечење тешких запаљења или ожиљак, као што су инфекције коже темена.