Дермограпхисм - слике

Дермограпхисм - буквално значи натпис на кожи. Додиривање доле у мају (изгребан, трљао) на кожи ствара почетни црвена линија (капиларне дилатација), затим Акон-рефлекс ракету са проширење еритем (артериолар дилатација) и формирање линеарне вхеал (трансудатион течности / едем) зове Трипле одговор Луис. Претеране одговор на овај тренд се огледа у уставним вхеалинг око 2-5% становништва и зове дермограпхисм.

Дермограпхисм - узроци

Тачан механизам дермограпхисм и даље неизвесна сајта. Траума може да ослободи антигена који ступа у

интеракцију са мембраном ћелије повезане имуноглобулина Е јарбола, која ослобађање медијатора инфламације, а посебно хистамина у ткивима. Ово изазива малих крвних судова цурења, омогућавајући течности да акумулирају на кожи. Остали медијатори су вероватно укључени леукотријена, хепарином, брадикинин, калликреин и пептида као што је супстанца П

Симптоми могу бити изазване стресом, брусни одећа, сатови, наочаре, топлоту, хладноћу, или нешто што изазива стрес за кожу. У многим случајевима они су мање, али у неким ретким случајевима, симптоми су тешке довољно да имају велики утицај на живот пацијента.

Дермограпхисм - Лечење

За асимптоматских болесника са једноставним дермограпхисм није потребна терапија. Веома је важно, избегавајте преципитатинг физичке факторе, смањује стрес и анксиозност су важни медицинских метода. Такође, гребање суву кожу се може смањити применом емоллиентс.