Екцем - слике

Екцем - source:dermnet.com

Екцем - екцем општи назив за неколико врста упале коже, такође познат као дерматитис. Најчешћи облик екцем је атопијски дерматитис (неки људи користе два термина синоними тих). Међутим, постоји много различитих облика екцема. Екцем може да утиче на особе свих узраста, мада се најчешће јавља код одојчади, око 85% људи има појаве пре 5 година.

Екцем - узроци

Лекари не знају тачан узрок екцем коже квар који утиче на своју функцију, као баријера, вероватно у комбинацији са абнормалне функције имуног система Верује се да је један од важних фактора.

Неки облици екцема може бити покренута од стране материје које долазе у контакт са кожом, попут сапуна, козметике, одећу, детерџената, накит, или зној. Животне средине алергена (супстанце које изазивају алергијске реакције), такође може изазвати, избијања екцема. Промене у температури или влажности ваздуха, или због психолошког стреса може довести до избијања екцема код неких људи.

Екцем је црвенило коже симптома, јела или опекотине, мада изглед екцема варира од особе до особе и зависи од одређени тип екцема Свраб је интензиван, обично први симптом већина људи са екцемом.. Понекад, екцем може да доведе до пликова и чирева, али такође може довести до сува и перутава кожа.

Док је било који регион тела могу да утичу екцема, код деце и одраслих, екцеми се обично дешава на лицу, врату и унутрашњости лактове, колена и скочни зглобови. Код одојчади, екцеми се обично деси на челу, образима, подлактице, ноге, главе и врата.

Екцем некада може јавити као реакција кратак да само доводи до симптома за неколико сати или дана, али у другим случајевима, симптоми могу трајати дуже, они се називају хронични дерматитис

Екцем - Лечење

Циљеви за третман екцема да спрече свраб, упале, и погоршања. Лечење екцема може да подразумева и начин живота и употребе дрога. Лечење је увек појединца старости, опште здравствено стање и врсту и тежину болести.

Задржавање коже и хидрирано применом креме или масти (са ниским воде и висок садржај уља) и избегавање преко - купатила.