Географски језик - слике

Географски језик - слике
zoom

copyright:
wikimedia.org

Географски језик - слике
zoom

copyright:
wikimedia.org


Географски језик - је бенигно стање које се јавља у до 3% у општој популацији. Најчешће, пацијенти су асимптоматске, међутим, неки пацијенти имају повећан осетљивост на топло и зачињене хране.

Географски језик - узроци

Дефинитивни узрок није разјашњен, али лезије виде се са повећањем фреквенције код пацијената са псоријазом. У студији код болесника са псоријазом, географским језик десило у 10% пацијената, насупрот само 2,5% од старости и пола упарен цонтроалата.

Полигенску начин наслеђивања је предложио географским језиком. Нема пораст инциденце географских језик је наведено, због употребе дроге или еколошке агената.

Географски језик може да утиче на све старосне групе, али је чешћи код одраслих. Пацијенти могу бити географски језику гори или иритацију језик после ингестије топлог или зачињену храну .
Језик представља добро обеле области еритем, а посебно утиче леђни и бочни маргине језика. У области еритема архитектонског језика је уклоњена, уз губитак филиформ папила и околне слузокоже атрофије. Околине је добро дефинисан, хиперкератотиц, бело са жутим ивицама, серпингиоасе, неправилне. Сличне лезије могу бити присутне иу другим областима мукозе.

Географски језик - Лечење

не третирају као бенигни и асимптоматска стању.