Гестацијски Пемпхигоид - слике

Гестацијски Пемпхигоид - слике
zoom

copyright:
dermnetnz.org


Гестацијски Пемпхигоид - је ретка аутоимуна дерматоза буллоус трудноће. Болест је првобитно назван труднички херпеса херпетиформни на основу морфолошких карактеристика пликове, али израз је погрешан назив, јер гестацијске Пемпхигоид није у вези или у вези са активним вирусне инфекције или херпетиц историју.

Гестацијски Пемпхигоид - узроци

Пемпхигоид гестатионис је аутоимуна болест, што у основи значи да је имуни систем појединца почиње реагује против његовог ткива. Имуноглобулина Г (ИгГ) аутоантитела (познат као ПГ фактор) проузрокована штета у гестацијске Пемпхигоид циљ је познат као БПАГ2 протеина (такође познат као БП180), наћи у подруму мембране, што је област између епидерма и дермис (Топ и средњи слојеви коже). плаценту Познато је да се главни извор родитељског антитела и тиме могу представљати имунолошки мета током трудноће.

Гестацијски Пемпхигоид се јавља код трудница. То је обично манифестује и у развијеним трудноће са изненадним почетка пруритиц уртицариал папулес и везикуле на стомак и торзо. Свраб може бити тако оштра, да можете да прекину свакодневне активности. Повреде могу јавити било када у току трудноће, али развијен углавном током другог и трећег квартала.

Симптоми се могу јавити у трудноћи, али и сфирсутул тренутну испоруку. Гестацијски Пемпхигоид обично решава спонтано у року од неколико недеља или месеци након деливрента чак и раније ако негу груди. Упорност активности болести је описан чак и после неколико година после рођења. Болест може бити изазван коришћењем контрацептивних средстава и менструације, а испред задатака.

Гестацијски Пемпхигоид - Лечење

Основни циљ лечења је да ублажи свраб, спречити стварање мехурића и лечење секундарних инфекција. Локалним кортикостероидима се истовремено користе у блага болест, оралних кортикостероида су неопходни у већим случајевима. Орални антихистаминици могу користити да ублажи свраб.

У већини случајева, гестацијске Пемпхигоид излечи спонтано у року од неколико дана. Компликације су ретке, али могу укључивати: