Импетиго - слике


Импетиго - је инфекција површине коже. Импетиго је чешће код деце него код одраслих.

Импетиго - узроци

Узрок болести је узрокована Стапхилоцоццус и Стрептоцоццус. Симптоми су:

- Не-буллоус Импетиго: Ово је уобичајена форма, изазване Стрептоцоццус и Стапхилоцоццус поред бактерија. Се појављује као мали пликови или красте, које се затим жути или боје меда красти. Често почиње око носа и лица, али такође може да утиче на рукама и ногама. Или да у близини постати отечене жлезде.

- Буллоус Импетиго: ово је узрокована бактерије које производе токсин који изазива расцеп између врха слој (епидерм) и нижим нивоима коже формирања плик. (Медицински термин за прозирне је Булла) пликови се могу јавити у различитим областима коже, а посебно задњицу, иако су ови везикуле су крхки и црвене боје.

Импетиго је заразан, нарочито у директном контакту са неким ко је, понекад може да потраје од пешкири, играчке, одећу или предмета за домаћинство. Када почнете, Импетиго, често протеже на друге делове тела. Ово је сасвим уобичајене код деце.

Импетиго - Лечење

Импетиго је озбиљна болест се лако лечи, може да излечи и суве по себи. Благи случајеви могу се третирати благим чишћење, уклањање красти и примена антибиотика маст Мупироцин (Бацтробан). Теже или широко распрострањене, нарочито буллоус Импетиго, орални лек морати антибиотика за Импетиго.