Ксеродерма Пигментосум - слике


Ксеродерма Пигментосум - је веома редак поремећај коже, где особа је веома осетљива на сунце (фото). Прераног старења коже и склона да се развије рак коже. Ово је проузроковано мобилне преосетљивост на ултраљубичасто (УВ) због дефекта у ДНК поправке система.

Ксеродерма Пигментосум - узроци

Ксеродерма пигментосум је наследна болест, што значи да сте наследили две рецесивних гена керодерма пигментосум (по један од сваког родитеља). Уколико родитељи су само носиоци керодерма пигментосум црте (керодерма пигментосум су сваког гена и један нормалан ген), неће показати знаке или симптоме

болести. Ксеродерма пигментосум ген има два облика који имају екстремне осетљивост на УВ светло и резултирала у броју знакова и симптома керодерма пигментосум. Најмање седам различитих генетичких комплементације групе и да су описани у различитим породицама (КСПА да КСПГ), што је резултирало различитим степенима тежине болести.

У суштини, знаци и симптоми керодерма пигментосум су резултат пада система ДНК. Код људи који немају керодерма пигментосум, оштећења ћелија од УВ зрачења се препоручује систем репарације ДНК. Међутим, људи са керодерма пигментосум имају дефект у овом систему и поправке оштећене ћелије остају нергенерабиле УВ светлости, која може да доведе до ћелијске смрти, или канцерозне ћелије.

Ксеродерма Пигментосум - Лечење

Не постоји лек за керодерма пигментосум. Лечење симптома мета негу, крема за сунчање, рецепт ретиноидс и уклонити хируршки било тумора коже. Међутим, прогнозе и даље веома суморни услов керодерма пигментосум. У породицама погођеним генетско саветовање игра важну улогу у спречавању болести преноса.