Лентиго - слике

Лентиго - слике

copyright:
dermnet.com

Лентиго - слике

copyright:
dermnet.com


Лентиго - сматра се преинвасиве лезија изазваних у дугорочне кумулативне ултраљубичасте.

Лентиго - узроци

Лентиго малигних ризик расте са годинама, и трајање изложености сунцу.

Лентигомалигна се утврди да је повезана са базалних ћелија карцинома, историја тешке опекотине, порфирија цутанеа тарда, Вернер синдром, керодерма, тирозин-позитивне оцулоцутанеоус Албинизам пигментоза. Повећан број меланоцитних невуси, укључујући и велики или урођеним гигант невуси, такође, довести до развоја малигних лентиго.

Лентиго малигна најчешће утиче на сунце-изложену кожу, главу и врат. Али такође може да утиче на нос и образ. Код неких људи, лезије се појављују најчешће на десној страни је возача страни главе и врата код мушкараца и на лево, што је сувозача жена.

Лекар би требало да сумњате могућност меланома, ако пацијент се жали на нове лезије - пигментисана или промене у постојећим кртица. Лентиго малигна може да дође на руке, ноге и торзо, у неким ретким случајевима слузокоже усне дупље.

Знаци који указују на локално узнапредовали лезије су надморске висине, гори, свраб, бол или крварење. Лентиго малигних лезија претеча је у односу на место на кожи.

Проценат лентиго малигна да лентиго малигна меланом напредак је и даље непознат, али процене ризика од малигних живота лентиго се зна да је 4,7% у доби од 45 година.

Лентиго - Лечење

Лентиго малигна управља са дефинитивни хируршки третман. .

Прогноза је обично добра за пацијенте са локализованим меланома и без метастаза. Мониторинг је да испита кожу. Пацијент који је лечен на лентиго би требало да годишње монитора.