Лицхен сцлеросус - слике


Лицхен сцлеросус - је болно стање које утиче на кожу, обично, вулве и ануса или пениса.

Лицхен сцлеросус - узроци

Лекари не знају тачан узрок лишајевима сцлеросус. Неки лекари верују да је превише активан имуни систем и хормонски проблеми могу играти улогу. Такође је веровао да људи наслеђују вероватноћа да је болест. Понекад, лицхен бео очни капак се појављује на кожи који је оштећен или из неког другог ожиљцима претходне повреде.

Лицхен бео очни капак није заразна (не узима од једне особе на другу особу).

Од почетка болести, беле пеге се појављују на кожи. Места су обично сјајна и глатка. Касније, спотова расти закрпе. Места на кожи се стањује и схривелс. Уколико је болест блага случају не може бити икаквих симптома.

Остали симптоми су:

Лицхен сцлеросус - Лечење

Ако имате закрпе (места) на орузја или горњи део тела, обично не захтева лечење ће нестати у времену.

Лицхен бео очни капак генитални кожу треба третирати. Чак и ако то није болно. Ово може изазвати проблеме са уринира или у току односа. Ту је врло мала шанса за развој рака коже.

Хирургија је обично добра опција за мушкарце. Обрезивање (Уклањање обреза пениса) се најчешће користи за лечење мушкараца са лишајевима сцлеросус. Болест обично не врати. Хирургија је обично није добар избор за жене. Када се лишај сцлеросус закрпа уклања из гениталије жене и девојке су обично вратио вратио. Третман укључује употребу врло јака кортикостероидних крема или маст за кожу.