Мелазма - слике


Мелазма - Да ли је стечена хипермеланосис на сунцу-откривеним местима. Мелазма представља као симетрични хиперпигментед мацулес, што се може притока или тачке на образима, горња усна, брада, чело су најчешћи локацијама.

Мелазма - узроци

Узрок: патофизиологија мелазма је неизвесна. У многим случајевима, директну везу са женским хормонске активности изгледа да буде присутан, јер се дешава са трудноћом мелазма и орални употребе контрацептивних средстава. Остали фактори који су укључени у етиопатогенези мелазма су

пхотосенситизинг лекова, благе јајника или дисфункција штитњаче, и неке козметике.

Најважнији фактор у развоју мелазма је излагање сунцу. Без строге избегавање сунчеве светлости, потенцијално успешни третмани за мелазма су осуђени на неуспех.

Мелазма - Лечење

Мелазма може бити тешко за лечење, пигмента мелазма развија постепено, а резолуција је и постепено. Све таласне дужине сунчеве светлости, укључујући и видљивог спектра су вероватно да ће изазвати мелазма линија лечења за мелазма остаје актуелно депигментинг агената. Хидрохинон (ХК) се најчешће користи. То је хемикалија која инхибира тирозин хидрокипхенолиц, што доводи до смањене производње меланина. Поред тога, цитотоксични метаболити моле да проузрокује сметње са меланоците функцију и одрживост. ХК се могу применити у облику или као крема на бази алкохола решење.