Пеге - слике


Пеге - су равни кружне закрпе, коже, који се обично величине ноктију главе. Мрље су бројни и могу насумице развијају на кожи, поготово после поновног излагања сунцу. Они су нарочито често код особа са светлом кожом на кожу горњег подручја тела, као што су образи, нос, руке, рамена и горњи. Они се могу јавити код младих узраста од 1 до 2 године

Пеге - узроци

Пеге се развија као последица комбинације генетских склоности (легат) и излагања сунцу. Двоје људи који примају исту излагање сунцу може имати подједнаке шансе за развој пеге. Сунчева светлост и вештачко сунчање светла емитује ултраљубичасто (УВ). Након излагања на ултраљубичасте зраке, спољни слој коже (епидерма) згусне и пигмената за производњу ћелија (меланоцита) производе пигмента меланина на повећану стопу. (Ово производњу меланина, у ствари, може да пружи неку врсту заштите од будућих излагања сунцу.)

Наравно, људи се веома разликују у одговору на сунцу. Да бисте снимили екстремни пример, нико не албино, пигментација коже, због недостатка меланина у метаболизму. С друге стране, људи са тамном тен су релативно мање осетљиви на сунчеву светлост од фер-коже људи. Међутим, људи са тамном кожом, нису сасвим отпорни на сунце штету од опекотина и могу бити продужене изложености. Људи са плаву или црвену косу, Пале очи, кожу и посебно су осетљиве на отвори штетних утицаја УВ зрака.

Пеге - Лечење

Постоји неколико сигурне и ефикасне методе за смањење појаве бора: комбинација третмана је потребно за најбоље резултате.

  1. Бељење или фединг креме: Производи који садрже хидрохинона и Којић киселине. Ови производи могу помоћи пеге борби против ако се доследно примењује у периоду од неколико месеци Бељење или бледи креме су најефикаснији у комбинацији са сунцем и избегавање сунца..


  2. Ретиноидс: понекад се користи у комбинацији са другим кремама за избељивање, третиноин (витамина киселине, ретин-), тазаротене (Тазорац), адапалене (Дифферин), може такође да помогне борби против пеге када се примењује доследно више период од неколико месеци.


  3. Криотерапија


  4. Ласерски третман