Пилонидал болест - слике

Пилонидал болест - слике

copyright:
wikimedia.org


Пилонидал болест - цисте која се развија дуж тртица где се дели у близини задњице. Ове цисте обично садрже косе и коже отпадака. Термин пилонидал је изведена из латинског речи Пилус (косе) и гнездо (гнездо). Људи са пилонидал цисте могу имати никакве симптоме, док други може да развије инфекција цисте у вези са бол и упалу. Лечење и управљање пилонидал циста зависи од многих фактора, укључујући и присуство и степен болести симптома. Пилонидал циста понављање је уобичајен.

Пилонидал болест - узроци

Иако постоје многе теорије, већина истраживача верује да су пилонидал цисте изазване продором косе у кожу. Као одговор на ову косу Цримсон, схватио инфламаторне реакције локалног око цисте, изазива губитак. Превелики притисак, или се понављају трауме области сацроцоццигиан предиспонирати неке људе да развијају цисте, или их иритира већ постојећих.

Ако пилонидал циста инфицира, следећи знаци и симптоми се могу јавити:

Пилонидал болест - Лечење

Инфицираних пилонидал циста је апсцеса који су захтевали инцизије и дренажа на опоравак. Ова процедура може да се генерално обављају у канцеларији лекара или хитну помоћ. После анестезије на подручја са убризгавањем локалног анестетика, рез је направљен са скалпелом у зараженом подручју. Лекар онда мозгова гној и уклоните косу и друге отпатке из ране. Онда рана је завијена газом и оставити да се опорави. Антибиотици обицно није потребно, осим ако Ваш лекар мисли да имате ширења инфекције коже (целулитис). Лекови су често прописане за бол.