Планоцелуларни карцином - слике


Планоцелуларни карцином - је други најчешћи тип рака коже. Заједно са базалних ћелија карцинома, најчешћи рак коже, ове две врсте рака се колективно називају немеланомских - рака коже.

Већина случајева планоцелуларникарцином су изазване услед изложености ултраљубичастим сунчевим зрацима (УВ). То повећава ризик од планоцелуларни царциномулуии и онда када особа има један или више фактора ризика:

Планоцелуларни карцином - узроци

Симптоми су веома променљива у зависности од органа који су укључени.

Планоцелуларни карцином коже почиње као мали чворић са повећаним и њен центар постаје некротичног и аутобус се претвара у чир.

Планоцелуларни карцином - Лечење

Пре тога, планоцелуларни карцином да буду третирани калијума, дијагнозу мора да буде потврђен са биопсијом. Ова једноставна процедура може да се обавља у канцеларији и подразумева уклањање малу количину ткива, тако да они могу бити микроскопски испитати. Ако је дијагноза карцинома плочастих ћелија , разне хируршке опција и не-хируршко лечење доступни. Ваш дерматолог ће изабрати одговарајући третман, узимајући у обзир локацију тумора, величине, микроскопске карактеристике, здравствено стање пацијента и других фактора.

Већина третмана су релативно мале канцеларије поступак захтева само локалну анестезију.

Оне укључују: