Псоријаза - слике

Псоријаза - осип коже су хронични, покривен крљуштима погађа људе свих узраста (око 2% становништва). Постоји генетска предиспозиција за псоријазу. Псоријаза је такође под утицајем фактора околине. То није заразна и није због алергије.

Псоријаза - узроци

Тачно шта је узрок псоријазе није у потпуности познат, али има много активних истраживања у овој области. Хиперактивне имуни систем је укључен на начин који изазива запаљење. Конкретно, постоји претерана производња Тх1 цитокина, посебно ТНФ. Они имају многе ефекте, укључујући и даљи раст крвних судова у кожи (изазива црвена) и раст ћелија коже (изазивање скалирање и задебљања коже).

Генетски утицаји
Као и већина болести, псоријазе је под утицајем наслеђује карактеристике. До 50% људи са псоријазе ће знати другог члана породице погођене. Пацијенти са породичном историјом псоријазе имају тенденцију да се развије псоријазе раније у животу него оне без породичне историје.
 

Стрес
Физички и емоционални стрес може преципитирати псоријазе и веома је тешко избећи.
Инфекција
Инфекције могу изазвати сигналне ракете псоријазе. Понекад, инфекција може да доведе у клирингу, или побољшање псоријазе.
  • Срептоцоццал грла (крајника), може да проузрокује гуттата псоријазе.
  • Кандида инфекција (осип), може да погорша псоријазе.
  • Малассезиа квасци могу да играју улогу у себопсориасис.
 
Хормони
Однос између хормона и псоријазе није јасно. Пост - пубертета је врхунац за време појаве псоријазе. Трудноћа може да има утицај на тежини псоријазе, боље је, обично, потенцијално погоршање после порођаја. Псоријаза не утиче на нерођено дете.

Симптоми варирају од благе и заиста доћи до болних догађаја (нпр. оне које се налази у наборима у зглобовима). С друге стране, доводе до тешких облика псоријазе манифестација емотивне природе, болести има негативан утицај на друштвене односе, лична и емоционална. Пацијенти су често толико претрпани своје болести да се осећају изоловано и депресивно.

Псоријаза - Лечење

Не постоји за сада не постоји лек за псоријазу, али задовољавајући контролу болести је могуће за већину пацијената.

Неки људи имају једну епизоду псоријазе које пролази после неколико месеци и никад поновити. Већина облика псоријазе имају флуктуирајући курс са периодима побољшања, па чак и комплетна чишћење само да се понавља на касније. Може постојати неколико година између рецидива. Мала група пацијената имала тешке псоријазу, упоран, то је веома тешко лечити.