Себоррхеиц дерматитиса - слике

Себоррхеиц дерматитиса - слике

copyright:
wikimedia.org

Себоррхеиц дерматитиса - слике

copyright:
wikimedia.org


Себоррхеиц дерматитиса - је заједничко стање коже који се углавном утиче на кожу темена, проузрокују перутава кора, свраб, црвенило на кожи и перути изобиљу. Себоррхеиц дерматитиса такође могу да утичу, лице, горњи део груди, леђа и другим деловима тела.

Себоррхеиц дерматитиса није штетно, али може бити непријатан и ружан. Себоррхеиц дерматитиса може да се лечи признавањем симптома и знакова и помоћу комбинације самолечења (без рецепта) и без дроге.

Себоррхеиц дерматитиса - узроци

Иако је тачан узрок себороични дерматитиса није познато, постоје многи фактори који доприносе да њена појава:

Уобичајени знаци и симптоми себороични дерматитиса укључују:

Себоррхеиц дерматитиса - Лечење

Не постоји третман за лечење заувек себоррхеиц гарантаезе дерматитиса, али третмани могу да контролишу знаке и симптоме. Лечење зависи од типа коже, тежине вашег стања и локације које се појављује на вашем телу.

Шампони са лековима треба да буде први корак у лечењу дерматитиса себороични од скалпа. Изаберите шампон који садржи једну од следећих састојака:

Покушајте да користите шампон дневних симптома све док су под контролом, а онда почне да прати два или три пута недељно. Ако је једна врста шампона за време после пораза њихове ефикасности, покушајте наизменично две врсте шампона против перути. Оставите на глави за три до пет минута - то омогућава медицинске састојке за рад.

Себоррхеиц дерматитиса на лицу и телу
Третмани за нонсцалп: да смањи упалу коже и акумулације скалирања коришћења крема (Нонпресцриптион) антифунгална или анти-свраб, заједно са другим самолечења мере које могу помоћи у контроли симптома.

Ако ове мере не помогну, ваш лекар може прописати локалним кортикостероидима, антифунгална лекове или комбинација две закрпе за лечење. Заједнички ток лечења подразумева дневни режим кетоконазола (Низорал) и десониде (Десовен) примењен на кожу. Орални лекове као што су тербинафине (Ламисил), може да буде опција ако себороични дерматитиса утиче велики део тела.