Соларна Уртикарија - слике

Соларна Уртикарија - слике
zoom

copyright:
wikimedia.org


Соларна Уртикарија - је редак облик уртикарија, кожа надувана неколико минута излагања сунчевој светлости или вештачких извора светлости који емитује ултраљубичасто зрачење

Соларна Уртикарија - узроци

Пошто соларни уртикарија није јасно дефинисана, али може бити због реакције антиген-антитело. Чини се да је хемијски креирана у телу (пхотоаллерген) реагује са УВ зрачења и изазвати алергијску реакцију која се манифестује као кошница.

Симптоми: пецкање, свраб осип развијен у оквиру минута након кратког временског периода (више од 30 минута) од излагања сунцу. Осип на кожи може да изгледа као места и да се црвене и отечене. Често, осип на кожи које утичу на подручја која нису изложена нормално, горњи део лица и руке су константно изложени сунцу се може лакше утицати.

Ако се велике површине тела су погођени, губитак течности у кожи може довести до забуне, главобоља, мучнина и повраћање.

Подручја покривена са танким капути могу да утичу, у зависности од ултраљубичастих зрака који могу да пролазе кроз тканину.

Соларна Уртикарија - Лечење

Када пацијент је заштићен од изложености сунцу осип почиње да нестаје спонтано у пан неколико минута до неколико сати. Осип једном потпуно излечити Не постоји знак.

Пацијенти са соларним уртикарије треба да предузму мере да се избегне или минимизирају изложеност сунцу, користећи заштиту од сунца. Орални антихистаминици може бити корисно у смањењу места и смањи свраб, али понекад су потпуно спречи реакцију.

За пацијенте који реагују лоше и нису у стању да управљају својим стање кроз превентивне мере, фототерапија и / или фотохемотерапија може сматрати. Ови третмани су често обавља пре летњих месеци. Нажалост, Ултра љубичаста десензитизација је често кратког даха и мора се поновити.