Ходгкин лимфома рака - слике

 
Ходгкин лимфома рака - слике

copyright:
wikimedia.org


Ходгкин лимфома рака - имуног система је облик малигних лимфома карактерише прогресивни раст и безболан лимфни чворови, слезина и, уопште, лимфног ткива.

Ходгкин лимфома рака - узроци

Пацијенти са лимфома Хочкин може имати следеће симптоме:
* Ноћно знојење
* Необјашњив губитак тежине

 


* Лимфни чворови: Најчешћи симптом Хоџкин лимфома је безболан проширење једног или више лимфних чворова.Лимфни осећају као да су од гуме и унфла значајно.Лимфни чворови у грудима су често утиче и може се видети на грудима лезија.
* Спленомегалијом: Слезина проширење се јавља у око 30% људи са болешћу Ходгкин-а.Проширење је, међутим, ретко масиван и слезина могу да варирају у току третмана.
* Хепатомегалија: Проширење јетре изазване оштећење јетре се јавља у око 5% случајева.
* Хепатоспленомегалија увећане јетра и слезина због исте болести.
Бол после пијења алкохола, иако је ова појава је веома ретка.
* Бол у леђима неспецифичних болова у леђима (бол који се не могу приказати, јер је утврдити на основу техничких прегледа или снимања), забележен је у неким случајевима Ходгкин лимфома.Доњи део леђа је најчешће погођена.
* Црвене тачке на кожи, лако добијање модрица и мрље, због малог броја тромбоцита
* Симптоми: око једне трећине пацијената са болешћу Ходгкин може системске симптома, укључујући температуру, ноћно знојење, необјашњив губитак тежине од најмање 10% укупне телесне тежине за шест месеци или болесника са свраб маја мање (свраб) због виших нивоа еозинофила у крви, или замор (умор).Симптоми као што су повишена температура, ноћно знојење и губитак тежине су познати као Б симптома, присуство грозница, губитак тежине, и ноћу, што указује да фаза пацијент је, на пример, уместо 2А 2Б.
Грозница Циклус: пацијенти могу имати високу температуру ПЕЛ-Ебстеин грозница зове цикличних, или једноставно "ходају".Не постоје смернице за превенцију болести Хоџкин јер је узрок непознат или мултифакторијална.Фактор ризика је нешто што повећава статистички шансе да је болест или стање.Фактори ризика укључују:
* Гендер: Фемале
* Старост: 15-40 и преко 55 година
* Породична Историја
* Историја инфективне мононуклеозе или инфекције са Епстајн-Бар вирус, агента изазива мононуклеозе
* Ослабљен имуни систем, укључујући и ХИВ инфекцију или присуство АИДС-а
* Проширени хумани хормон раста активности
* Екотокинс

Ходгкин лимфома рака - Лечење

операције, хемиотерапија, радиотерапија, имунотерапија.