Jетре Рака - слике

Jетре Рака - слике
zoom

copyright:
wikimedia.org

 


Рака јетре - малигних тумора јетре.Обично се појављује као метастаза из другог рака, симптоми су губитак апетита, општа слабост, надимање, жутица и горње трбушне нелагодности.Постоје две врсте рака јетре:

- примитивни рака јетре - рака јетре примитивни је сасвим редак у Европи и Америци, што чешће у Африци и Азији.Хепатоцарциномул, је најчешћи тумори јетре, она се јавља у 20% здраве јетре, најчешће већ постојеће болести јетре јетре достигла дати (цироза, хронични хепатитис).
Симптоми и знаци - Хепатоцарциномул преводи у велику јетру уочио на палпацијом и псеудо-инфективних висока температура.То узрокује бол умерен, који се налази у горњем делу стомака.
Дијагноза и еволуција - може да се дијагностикује на ултразвук, сцанографиеи и ултразвучне вођена

 

биопсија јетре.Ризик од метастаза, углавном плућа и кости је веома важно.
Лечење - операције уклањања тумора када је то могуће или делимичног хепатецтомие.Он такође може да размотри трансплантацију јетре.У први облици који не укључује хирургију, лечење може да се заснива на општим и локалним хемотерапије.Превенција тумора на јетри се заснива на примитивним борби против алкохолизма, вакцинација против хепатитиса Б и Ц и лечење хроничног хепатитиса Б и Ц.

Секундарни рак јетре - она се може јавити у току било ког другог рака је, међутим, чешће дигестивни рака (дебелог црева, желуца, панкреаса, жучних) и гинеколошке рака (материца, јајници, дојке).
Симптоми и знаци - секундарни рак јетре може се превести у промењеног стања кроз опште или жутице.Клиничким прегледом може открити на додир велики нодуларног јетре ("јетре са кестење"), болно или не.
Дијагноза и лечење - Дијагноза се заснива на ултразвук, и биопсија сцанографиеи неопходно да потврди постизање јетре.Лечење, ако је могуће, је хируршко (тумора аблација).У дифузне формуларе коришћењем опште или локалне хемотерапија (убризгавање производа у катетер убаци у артерију јетре).