Рака јајника - слике


Рака јајника - рака који чини у ткивима јајника код жена. Јајници су женске репродуктивне жлезде се налазе на обе стране материце (органа где беба расте и развија се током трудноће). Јајници производе естроген и прогестерон (женски хормони). Јајници такође производе, јаја (која се зове ова). Рака јајника настаје када нормалне ћелије јајника почињу да се неконтролисано расте и произведе малигних тумора у једном или оба јајника.

Рака јајника - узроци

Рака јајника се зове "тихи убица" јер симптоми не постоје све док болест је напредовала и шансе за

 

излечење или ремисије је мали. Међутим, следећи симптоми су много више вероватно да ће доћи код жена са рака јајника од жена у општој популацији. Ови симптоми укључују:

Жене са извештајем рака јајника који симптоми трају и представљају промену од нормалног за њихова тела. Фреквенција и / или број таквих симптома су кључни фактори у дијагностици рака јајника. Неколико студија показују да чак и раном стадијуму рака јајника произведе ових симптома. Жене које имају ове симптоме скоро свакодневно за више од неколико недеља треба да консултују свог лекара, по могућству гинеколога. Упитај медицинске процене може довести до откривања болести као раније могуће. Рана дијагноза је фаза у вези са побољшаним прогнозу.

Рака јајника - Лечење

Тренутни третман рака јајника се заснива на комбинацији хирургије са хемотерапијом, плус радиотерапија понекад.