Рака желуца - слике

Рака желуца - слике

copyright:
glogster.com

Рака желуца - слике

copyright:
medindia.net

Рака желуца - може да се развије у било ком делу стомака може да распандии широм желуца и других органа у близини. Рака желуца је заједничко и озбиљан рака који се развија из ћелија облоге жлезда које унутрашњи зид стомака (слузокоже). Рака желуца је такође познат као аденокарцином желуца..

Рака желуца - узроци

Рано рака желуца често нема симптома. Када цацерул стомак расте, најчешћи симптоми су:

Најчешће, ови симптоми нису последица рака. Других здравствених проблема као што су чир или неке инфекције, могу да изазову исте симптоме. Свако ко има ових симптома требало би да консултују лекара, тако да проблеми могу бити дијагностиковани и лечени у што краћем року.

Рака желуца - Лечење

Лечење рака желуца је, пре свега, превенција: престанак пушења и умерено конзумирање алкохола у великој мери смањују ризик. Такође, смањење уноса соли и слане хране, требало би да једете више воћа и поврћа. Када је инсталиран болести, хирургија је једини потенцијално лековитим третман. Уклањање желуца (гастректомијом) може бити делимично или потпуно. У зависности ризик од ширења у организму (метастазе) може да се користи хемотерапије и зрачења, чиме се повећава живот пацијента.