Сифилис - слике


Сифилис - је заразна болест која се преноси у 90% случајева по полу је узрокована бактерије, Трепонема паллидум.
Врста бактерије Трепонема је бледа, спиралне облика бактерија.

Сифилис - знаци и симптоми

Примарни сифилис

Примарни сифилис се обично стиче кроз директан сексуални контакт са особом која је заражена сифилисом или Радул. Око 10-90 дана након почетног излагања (у просеку 21 дана) је кожа лезије на месту контакта, који су обично гениталије. Али то може бити било где на телу. Ова лезија, зове шанкр , је безболна улцерација коже локализован на месту излагања, често на пенису, вагини или ректуму. У ретким случајевима, могу да постоје мултипле лезије присутан, иако је типично да је само једна лезије је видљив. Ова лезија се може трајати 4-6 недеља и обично се лечи спонтано.

Секундарног сифилиса

Секундарни сифилис се обично појављују 6-8 недеље после примарне инфекције (том периоду поциње ако немају одговарајућу терапију антибиотицима, у првом периоду). Постоји много различитих манифестација секундарних болести. Прва ерупција Изгледа да розеола - роза мрље често неприметно, други ерупција секундарног сифилиса се састоји од мале црвенкасто браон Висина су често повезане са свраб на трупу и екстремитетима. Осип може укључити длановима и стопалима. У влажним деловима тела (обично вулве или скротум), осип је раван, широк, бела, познат као кондилома латум . Осип се такође могу појавити на гениталијама или уста. Све ове промене су заразни и носи активне организама Трепонема. Пацијент је највише заразна када он или она има секундарни сифилис. Остали чести симптоми у овој фази су повишена температура, бол у грлу, малаксалост, губитак тежине, главобоља. Ретки су манифестације акутног менингитиса који се јавља у око 2% болесника, хепатитиса, обољења бубрега, хипертрофични гастритиса, улцерозни колитис, рецтосигмоид маса, артритис, упала покоснице, оптички неуритис.
Секундарни стадијум ИИ следи период у коме предмет заражен не показују знаке инфекције.

Латентна сифилис

Латентна сифилис дефинисан је као да серолошки доказ инфекције, никакве знаке или симптоме болести. Рана латентни сифилис дефинисан је као има сифилис две године или мање од датума почетне инфекције, никакве знаке или симптоме болести. Касно латентна инфекција Сифилис је за више од две године, али без клинички доказ болести. Разлика је важна и за терапију и ризик од преноса.

Сифилис - Лечење

Лечење сифилиса се заснива на администрацију пеницилина, или у случају алергије на пеницилин са тетрациклин. Ако болест лечи ране, једна доза, пеницилин је довољно масивна за лечење. У супротном, можда ћете морати да пратите третман за неколико недеља. Лечење треба започети што је пре могуће да се избегне контаминација других људи.