Anthrax - bilder

"Översatt av Google Translator
Ursäkta misstag språket"

Anthrax - Smittsamma sjukdomar är en mycket allvarlig Det är av bakterier orsakat ett - Bacillus anthracis. Även om mjältbrand är en sjukdom som främst drabbar tama och vilda att djur kan sjukdomen direkt genom smitta människor eller indirekt kontakt med mjältbrand-bärande djur.

Mjältbrand överförs oftast från person till person not men i sällsynta vissa fall kan vara smittsam lesional huden mjältbrand. Snabbaste sättet att mjältbrand kommer in i människokroppen genom huden sår. Det kan leda till infektioner genom att äta smittat kött och eller andas in sporer.

Anthrax - orsaker

Orsaker

Mjältbrand förekommer i jorden som sporer naturligtvis av mjältbrand. Vävnad i vilande sporer kan finnas kvar under en lång följd av år, tills de hittar ett sätt att komma ut i naturen eller inhemska värd djur skulle Suche.

Symtom

Tre typer av mjältbrand finns, alla med olika symptom. Symtom Oftast förekommer under de första sju är dagar efter infektion antarax.

1. Anrax hud - är den vanligaste och mest vanliga. Med denna form av mjältbrand rätt behandling är sällan dödlig. Symtom av kutan antrax är: kliande knölar på att utveckla år liknar den huden som året insektsbett. Snabbt det utvecklas till ett smärtsamt sår och är inte är svart.

2. Mjältbrand mag - tarmkanalen utvecklas genom att äta smittat kött formen i år från smittade djur. Symtom: svullna lymfkörtlar på halsen, aptitlöshet, illamående, kräkningar och svår diarré, tillsammans med blod ibland.

3. Pulmonell mjältbrand - mjältbrandssporer inträffar när inhaleras. Denna form av mjältbrand är dödlig i de flesta Även med adekvat behandling fall är dödlig. Symtom på inandning mjältbrand i början är identisk med Thos ges av influensa, halsont, lätt feber med dålig känsla. Men eftersom sjukdomen fortskrider till hög åtföljas feber kan föregå med Andningssvårigheter. Denna form av mjältbrand ytterst leda till hjärnhinneinflammation.

Eftersom mjältbrand är en mycket tidig diagnos och behandling allvarliga de är avgörande.

Anthrax - Behandling

Beroende på ålder och allmänna hälsa den mest effektiva behandlingen påbörjas så snart som möjligt när. Generellt standarden är mjältbrand Administration för behandling inom 60 dagar år eller en kombination av antibiotika antibiotika.

Vid inandning mjältbrand Vissa former av mjältbrand svarar inte på antibiotika.

Förebyggande

För att förhindra infektion, är antibiotika de mest rekommenderade och undvika smittade djur.

Mjältbrandsvaccinet
För närvarande mjältbrandsvaccinet finns men inte Effektiv 100-100. Det KAN orsakar olika biverkningar, därför rekommenderas för barn notera, gravida kvinnor och äldre.