Vattkoppor - bilder

Vattkoppor - bilder

copyright:
wikimedia.org

Vattkoppor - bilder

copyright:
wikimedia.org

"Översatt av Google Translator
Ursäkta misstag språket"

Vattkoppor - en mycket smittsam sjukdom som orsakas av varicella-zostrian. Sjukdomen gör sin närvaro genom ett utslag och blåsor på ytan av kroppen huvudsakligen på kroppen och huvudet.

Vattkoppor sprids lätt i luften genom nysningar och hosta av infekterade personer och genom direkt kontakt med sekret från sina hudutslag.

Vattkoppor - orsaker

De viktigaste tecken och symtom på vattkoppor är:

Vattkoppor vanligtvis går igenom tre faser:

  1. Utseende svullnad / röd eller rosa papler som sträcker sig i olika delar av kroppen under flera dagar.
  2. Dessa blåsor fyllda med vätska i början men efter de når vuxen ålder att komma undan att dränera.
  3. Blåsor som bryter skalning leda till långsammare läkning, som varar flera dagar, med möjlighet till permanent ärrbildning.

Blåsor sannolikt kommer att ske i flera dagar. Detta leder till möjligheten att ha alla tre faserna samtidigt. En smittad person kan överföra viruset 48 timmar innan första utslag och är smittsam så länge som hans kropp kommer att bli sårskorpor.

Sjukdom hos barn som är friska (inte lider av andra sjukdomar på samma gång) är i allmänhet lätt. I mer allvarlig form av sjukdom, kan utslag sprida sig i hela kroppen och kan bildas i halsen, ögon och slemhinnor i urinröret, anus och slidan.

En av de vanligaste komplikationerna av vattkoppor är bakteriell infektion uppgifter i huden. Alla vattkoppor kan orsaka lunginflammation och sällan encefalit.

 

Vattkoppor och bältros
Varje person som har haft vattkoppor kan vara en sjukdom som kallas bältros . När en person har vattkoppor, en del av varicella zoster-virus kan finnas kvar i nervceller. Och sedan efter flera år, kan viruset aktivera och dyka upp igen som bältros.

Det finns nu ett vaccin för bältros rekommenderas för personer över 60 år, minskar detta vaccin synbart risken för bältros.

Vattkoppor diagnos

Diagnos vanligen genom att undersöka de utslag. I tveksamma fall kan användas vid laboratorietester av blod eller kultur vätska från blåsor.

Vattkoppor - Behandling

Generellt friska barn inte behöver någon medicinsk behandling. Din läkare kan ordinera antihistaminer för att lindra klåda och minska.

Men för vissa människor som har en ökad risk för komplikationer på grund av vattkoppor, kan då läkemedel som förskrivs för att förkorta infektion och för att undanröja risken för komplikationer.