Acrodermatitis enteropathica - bilder

"Översatt av Google Translator
Ursäkta misstag språket"

Acrodermatitis enteropathica - är en sällsynt ärftlig rubbning i barndomen som en följd av oförmågan att absorbera tillräcklig mängd zink i kosten. Alla har en zinkbrist än Pote utveckla samma symptom på sjukdom.

Acrodermatitis enteropathica - orsaker

Mål triggers acrodermatitis enteropati är en genetisk defekt som kodar för ett membranprotein som tjänar till att fånga zink . enteropati acrodermatitei symptom flera månader efter avslutad amning efter födseln. Detta har lett till många antaganden, bl.a. att bröstmjölk har en specifik ligand för zink i komjölk inte äger den. Zinkbrist kan bero på otillräckligt intag, malabsorbtiei, alltför stora förluster eller en kombination av dessa faktorer.

Acrodermatitis enteropati symtom inkluderar hudförändringar, håravfall och diarré, röda hudutslag, huden runt nageln kan bli röd och svullen. Denna sjukdom inte behandlas, kan leda till döden under barndomen.

Acrodermatitis enteropathica - Behandling

Zink-tillskott utan fullständig remission i ärftlig acrodermatitis enteropati. Zink kosttillskott i mängden 30-150 mg per dag används av personer med detta villkor. Personer med acrodermatitis enteropati bör övervakas av sjukvårdspersonal för att säkerställa att de fungerar zinktillskott och tillägg zink inte förmå en kopparbrist.

Livsmedel rika på zink: ostron, nötkött, lever, pumpafrön, pekannötter, paranötter och