Dermatofibroma - bilder

Dermatofibroma - bilder

copyright:
wikimedia.org

"Översatt av Google Translator
Ursäkta misstag språket"

Dermatofibroma - är en vanlig kutan knöl med okänd etiologi som förekommer oftare hos kvinnor. Dermatofibromul utvecklas vanligen i extremiteterna (särskilt underbenen) och är vanligtvis asymtomatisk, även om de ibland har en större känslighet och Puru är ganska ovanligt dessa fall.

Dermatofibroma - orsaker

Mål dermatofibromului okänd. På grund av sin bestående natur är dermatofibromul förmodligen bättre klassificeras som en neoplastisk process snarare än en reaktiv vävnad förändring. En eruptiva dermatofibromaului studie tyder på att det kan finnas en genetisk komponent

Dermatofibromul förekomma hos patienter i alla åldrar men oftast i tonåren 20% av skador sker före 17 år. Lesionen växer långsamt och är en ensam liten knöl på benet. En del lesioner kan förekomma, men sällan är flera. Denna variant ses mot bakgrund av flera autoimmuna sjukdomar

som lupus erythematosus, HIV-infektion, leukemi. Regression liten klinisk förbättring rapporterades med sjukdomen i ämnet. Patienter kan beskriva en mullvad har en ovanlig ärr.

Karakteristiska Dermatofibroamele är asymtomatiska, men ofta beskriva den smärta och klåda. Stött på är den mest smärtsamma hudtumörer.

Dermatofibroma - Behandling

Ingen behandling är oftast nödvändig för dermatofibroma. Säkerställa att lesionen är godartade enkelt kan anges. I de fall som oroar kosmetiska kan välja S intralesional kortikosteroid injektion eller fullständig borttagning, inklusive underhudsfett.