Eksem - bilder

Eksem - source:dermnet.com
   

"Översatt av Google Translator
Ursäkta misstag språket"

Eksem - är en allmän term för olika typer av hud inflammation, även känd som dermatit. Den vanligaste formen av eksem är atopisk dermatit (vissa människor använder dessa två termer omväxlande). Men det finns många olika former av eksem.

Eksem kan drabba människor i alla åldrar, även om det förekommer oftast hos spädbarn, cirka 85% av befolkningen har en debut före 5 år.

Eksem - orsaker

Läkare vet inte den exakta orsaken till eksem är en hud defekt som påverkar dess funktion som barriär, eventuellt i kombination med en onormal funktion av immunsystemet tros vara en av de viktiga faktorer.

Vissa former av eksem kan utlösas av ämnen som kommer i kontakt med huden, som tvålar, kosmetika, kläder, tvättmedel, smycken, eller svett. Miljö allergener (ämnen som framkallar allergiska reaktioner) kan också orsaka utbrott av eksem. Förändringar i temperatur eller luftfuktighet, eller på grund av psykisk stress kan leda till utbrott av eksem hos vissa personer.

Eksem är rodnad hud symtom, äta eller brännskador, även om utseende av eksem varierar från person till person och varierar beroende på den särskilda typen av eksem. Klåda är intensiv, i allmänhet det första symtomet flesta personer med eksem. Ibland kan eksem leda till blåsor och sår,

men kan också leda till torr och fjällande hud.

Även om alla delar av kroppen kan påverkas av eksem hos barn och vuxna, sker eksem oftast på ansikte, hals och insidan av armbågar, knän och vrister. Hos spädbarn sker eksem vanligen på pannan, kinderna, underarmar, ben, hårbotten och hals.

Eksem kan uppstå ibland som en kort reaktion som bara leder till symtom för några timmar eller dagar, men i andra fall kan symptomen kvarstår längre, de kallas kronisk dermatit

Eksem - Behandling

Mål för eksem behandling är att förebygga klåda, inflammation och försämring. Behandling av eksem kan innebära både livsstil och drogmissbruk. Behandlingen är alltid en persons ålder, allmänna hälsotillstånd och typ och svårighetsgrad av sjukdom.

Att hålla huden väl hydrerad genom krämer eller salvor (med låg vatten-och höga olje-innehåll) och att undvika över - bad.