Fräknar - bilder

"Översatt av Google Translator
Ursäkta misstag språket"

Fräknar - är platta runda fläckar, skinn, som oftast storleken på en spik huvud. Fläckar är många och kan utvecklas slumpmässigt på huden, särskilt efter upprepad exponering för solen.

De är särskilt vanligt hos personer med ljus hud på övre hud områden kroppen såsom kinder, näsa, armar, axlar och övre. De kan förekomma i ungdomar i åldern 1 till 2 år

Fräknar - orsaker

Fräknar utvecklas som ett resultat av en kombination av genetiska tendens (äldre) och solexponering. Två personer som får samma exponering för solljus kan ha lika chans att utveckla fräknar. Solljus och solarier ljus avger ultraviolett (UV). Efter exponering för ultraviolett strålning, det yttre lagret av huden (epidermis) tjockare och pigment-cellerna (melanocyter) producerar pigmentet melanin i ökad takt. (Denna produktion av melanin, faktiskt, kan ge ett visst skydd mot framtida solexponering.)

Naturligtvis, människor är mycket olika i sitt svar på solljus. För att ta ett extremt exempel, ingen albino hudpigmentering på grund av en defekt i melanin metabolism. Å andra sidan, personer med mörk hy är relativt sett mindre känsliga för solljus än ljushyade personer. Men personer med mörk hud, inte är helt resistenta mot solskador från solbränna och kan bli en långvarig exponering. Personer med blont eller rött hår, ljusa ögon och hud är särskilt känsliga för att öppna de skadliga effekterna av UV-strålar.

Fräknar - Behandling

Det finns flera säker och effektiv metod för att minska uppkomsten av rynkor: en kombination av behandlingar kan behövas för bästa resultat.

  1. Blekning eller blekning krämer: Produkter som innehåller hydrokinon och Kojic syra. Dessa produkter kan bidra till att bekämpa fräknar om de tillämpas konsekvent över en period på flera månader. Blekning eller blekning krämer är mest effektivt i kombination med sol undvikande och solskydd.


  2. Retinoider: används ibland tillsammans med andra blekning krämer, tretinoin (A-vitamin syra, Retin-A), tazarotene (Tazorac), när adapalen (Differin), kan också bidra till att bekämpa fräknar tillämpas konsekvent över en period av flera månader.


  3. Kryoterapi


  4. Laserbehandling