Graviditets pemfigusliknande - bilder

Graviditets pemfigusliknande - bilder
zoom

copyright:
dermnetnz.org

"Översatt av Google Translator
Ursäkta misstag språket"

Graviditets pemfigusliknande - är en sällsynt autoimmun bullösa dermatos av graviditeten. Sjukdomen kallades ursprungligen graviditetsdiabetes herpes herpetiform baserat på morfologiska drag i blåsor, men termen är missvisande, eftersom graviditetsdiabetes pemfigusliknande inte är närstående eller i samband med aktiv viral herpetisk infektion eller en historia.

Graviditets pemfigusliknande - orsaker

pemfigusliknande gestationis är en autoimmun sjukdom, vilket i princip innebär att en persons immunsystem börjar reagera mot hans eller hennes vävnad. Immunglobulin G (IgG) autoantikroppar (känd som PG faktor) orsakat skada i graviditetsvecka pemfigusliknande målet är ett protein som kallas BPAG2 (även känd som BP180), som finns i basalmembran, som är området mellan epidermis och dermis (topp och mitt lager av hud). moderkakan är känt för att vara den viktigaste källan till föräldrars antikroppar och därmed kan utgöra ett immunologiskt mål under graviditeten.

Graviditetsdiabetes pemfigusliknande förekommer hos gravida kvinnor. Den märks normalt och i långt framskriden graviditet med plötslig kliande urtikariella papler och blåsor på magen och bålen. Klåda kan vara så allvarliga, att du kan avbryta dagliga aktiviteter. Skador kan inträffa när som helst under graviditeten, men utvecklades främst under andra och tredje kvartalet.

Symtom kan uppträda under graviditeten utan också sfirsutul omedelbar leverans. Graviditetsdiabetes pemfigusliknande försvinner oftast spontant inom några veckor eller månader efter delivrenta ännu tidigare om den ammande bröst. De fortsatta sjukdomsaktivitet beskrivs även efter några år efter födseln. Sjukdomen kan utlösas av användningen av preventivmedel och menstruation, och kommande uppgifter.

Graviditets pemfigusliknande - Behandling

Det huvudsakliga målet med behandlingen är att lindra klåda, förhindra bildandet av blåsor och behandla sekundära infektioner. Topikala kortikosteroider används samtidigt i mild sjukdom, orala kortikosteroider behövs i större fall. Orala antihistaminer kan användas för att lindra klåda.

I de flesta fall, fostrets pemfigusliknande läka spontant inom några dagar. Komplikationer är ovanliga men kan omfatta: