Lentigo - bilder

Lentigo - bilder

copyright:
dermnet.com

Lentigo - bilder

copyright:
dermnet.com

"Översatt av Google Translator
Ursäkta misstag språket"

Lentigo - anses vara en preinvasive lesion induceras i långsiktiga kumulativa ultraviolett.

Lentigo - orsaker

Lentigo maligna Risken ökar med åldern, och varaktigheten av exponering för solljus.

Lentigomaligna visar sig vara associerade med basalcellscancer, historia av svår solbränna, porfyri cutanea tarda, Werner syndrom, xeroderma, tyrosin-positiva oculocutaneous albinism pigmentosa. Ökat antal melanocytisk nevi, inklusive stora eller enorma medfödda nevi, också leda till utveckling av malignt Lentigo.

Lentigo maligna oftast drabbar solexponerade hud, huvud och hals. Men det kan också påverka näsa och kind. I vissa människor, skador visas oftast på höger sida är förarens sida av huvudet och nacken hos män och till vänster, som är passagerarsidan av kvinnor.

Läkaren bör misstänka möjligheten melanom om en patient klagar över en ny lesion - pigmenterad eller förändringar i en existerande mullvad. Lentigo maligna kan även inträffa på armarna, benen och bålen, i vissa sällsynta fall munslemhinnan.

Tecken tyder på ett lokalt avancerad lesioner inkluderar höjd, brännande känsla, klåda, smärta eller blödning. Lentigo maligna föregångare lesionen har jämförts med en plats på huden.

Den procentuella andelen Lentigo maligna att Lentigo maligna melanom framstegen fortfarande är okänd, men skattningarna av livstidsprevalensen risken för maligna Lentigo är känt för att vara 4,7% vid 45 år.

Lentigo - Behandling

Lentigo maligna sköts med slutgiltig kirurgisk behandling. .

Prognosen är i allmänhet bra för patienter med lokaliserad melanom och utan metastaser. Övervakning är att undersöka huden. Den patient som behandlats för Lentigo bör årligen följa upp.