Leukoplaki - bilder

"Översatt av Google Translator
Ursäkta misstag språket"

Leukoplaki - en platta (stänk) vit eller grå färg som utvecklar på tungan, insidan av kinden eller tandköttet. Leukoplaki patchar också kan utvecklas på den kvinnliga könsorgan, men orsaken till detta är det okända.

Leukoplaki - orsaker

Vad orsakerna är: kemisk - som rökning - den viktigaste faktorn i lokal mekanisk Dålig tänder, otillräcklig tandhygien, smittsamt humant papillomvirus, och de inneboende faktorer, genetiska anlag är för närvarande allmänt erkänt.

Förekomsten av vita eller grå fläckar på tungan, tandkött, gommen, kinderna eller inne i munnen kan vara ett tecken på leukoplaki. Fläckar kan utvecklas långsamt i veckor eller månader och vara tjock, något upphöjda, och kan äntligen ta en grov textur. Det är oftast smärtfri, men kan vara känslig för beröring, värme, kryddstark mat, eller andra irritation.

Leukoplaki - Behandling

Behandling av leukoplaki, om det behövs, innebär att ta bort källan till irritation. Till exempel, om det leukoplaki orsakas av en tand eller en oregelbunden yta på en protes. Om leukoplaki orsakas av rökning, kommer du att bli ombedd att minska eller sluta röka eller använda andra tobaksvaror.

Medicinsk behandling består av: Elektrokoagulering, cryotherapy, laser terapi eller kirurgisk excision.