Lichen sclerosus - bilder

"Översatt av Google Translator
Ursäkta misstag språket"

Lichen sclerosus - är ett smärtsamt tillstånd som påverkar huden, vanligtvis, vulva eller penis och anus.

Lichen sclerosus - orsaker

Läkare vet inte den exakta orsaken till lavar sclerosus. Vissa läkare menar att ett alltför aktivt immunförsvar och hormonella problem kan spela en roll. Man trodde också att människor ärver sannolikheten för att ha sjukdomen. Ibland lavar sklera visas på hud som har skadats eller ärrad från något annat tidigare skador.

Lichen sklera smittar inte (inte tas från en person till en annan person).

Sedan början av sjukdomen, vita fläckar på huden. Prickarna är oftast glansigt och smidigt. Senare fläckarna bli större fläckar. Prickar på huden blir tunnare och skrumpnar ihop. Om sjukdomen är ett milt fall inte kan några symtom.

Andra symtom är:

Lichen sclerosus - Behandling

Om du har fläckar (fläckar) på armar eller överkropp, vanligtvis ingen behandling krävs de kommer att försvinna med tiden.

Lichen sklera genitala huden skall behandlas. Även om det inte är smärtsamt. Detta kan orsaka problem med att kissa eller under samlag. Det finns också en mycket liten risk att utveckla hudcancer.

Kirurgi är oftast ett bra alternativ för män. Omskärelse (ta bort förhuden på penis) är vanligast behandling för män med lavar sclerosus. Sjukdomen brukar inte komma tillbaka. Kirurgi är oftast inte ett bra alternativ för kvinnor. När lavar sclerosus fläckar tas bort från könsorgan hos kvinnor och flickor vanligen kom tillbaka tillbaka. Behandlingen omfattar även användning av mycket stark kortison kräm eller salva på huden.