Necrobiosis lipoidica - bilder

Necrobiosis lipoidica - bilder

copyright:
dermnet.com

"Översatt av Google Translator
Ursäkta misstag språket"

Necrobiosis lipoidica - Är en störning av kollagen degeneration med granulomatös reaktion, förtjockning av blodkärlens väggar, och deposition av fett.

Necrobiosis lipoidica - orsaker

Necrobiosis lipoidica Den exakta orsaken är okänd, men den ledande teorin necrobiosis lipoidica fokus på diabetes mikroangiopati. Andra teorier föreslår trauma eller provocerande eller metabola förändringar. Fortfarande andra teorier tyder på att antikroppsmedierad vaskulit kan orsaka förändringar som observerats i necrobiosis lipoidica.

Necrobiosis lipoidica är 3 gånger vanligare hos kvinnor än hos män. Den genomsnittliga åldern för debut är 30 år, men kan utvecklas i alla åldrar. Hos patienter med diabetes tenderar att inträffa tidigt. Asymtomatiska patienter visar ljuspunkter som ökar långsamt i några månader eller år. Rödbruna fläckar är först gula och sedan blir deprimerade, atrofiska. Sår kan uppstå efter trauma och är vanligtvis associerade med smärta. Den huvudsakliga anklagelsen är patientens kosmetiska utseende skador. Den kliniska aspekten av necrobiosis lipoidice har särskiljningsförmåga.

Necrobiosis lipoidica - Behandling

Behandling för necrobiosis lipoidica, inte särskilt effektiva dels den exakta etiologin är okänd. Eftersom det kan orsaka lokal trauma till sår necrobiosis lipoidica kan skyddet av benen med elastiska stödstrumpor och fotstöd vara till hjälp. Excision och ympning har varit framgångsrika, men återkommer kan förekomma sekundärt till underliggande vaskulära lesioner.