Rödsjuka - bilder

"Översatt av Google Translator
Ursäkta misstag språket"

Rödsjuka - är en ytlig form av cellulit, en potentiellt allvarlig bakterieinfektion som påverkar huden. Erysipelas drabbar oftast barn och äldre, men kan drabba alla åldersgrupper.

Riskfaktorer är desamma som för andra former av cellulit. Men till skillnad från cellulit, erysipelas nästan alla infektioner orsakade av grupp A ß-hemolytiska streptokocker

Rödsjuka - orsaker

huvudsakliga orsaken erysipelas är resultatet:

Tecken och symtom uppträder ofta plötsligt ros, debut är ofta tillsammans med feber och frossa. Påverkas huden skiljer sig från andra former av cellulit genom en väl definierad linje är drabbade huden röd, svullen och fördjupningar kan vara bra (som ett apelsinskal). Det kan vara blåsor. Blödningar i huden kan orsaka purpura (lila patch).

Rödsjuka - Behandling

De flesta bakterier som orsakar erysipelas streptokocker känsliga för penicillin, som administreras antingen oralt eller intravenöst beroende på svårighetsgraden av patientens. Erytromycin kan användas som ett alternativ till patienter som är allergiska mot penicillin. Behandlingen är vanligen 10-14 dagar. Det skall inte ärrbildning.