Hemorrojder - bilder

   

"Översatt av Google Translator
Ursäkta misstag språket"

Hemorrojder - Är svullna och inflammerade vener runt anus eller ändtarm nedan. Ändtarmen är den sista delen av tarmen som leder till anus

.

Yttre hemorrojder är placerade under huden runt anus. Inre hemorrojder utvecklas i den nedre ändtarmen. Inre hemorrojder kan sticka ut genom anus. De flesta hemorrojder framfall ge tillbaka inne i ändtarmen på egen hand.

Hemorrojder - Orsaker, tecken och symtom

Orsaker

Anal eller rektal nerver orsakar hemorrojder. Flera faktorer kan orsaka detta svullnad, inklusive:

En annan orsak till hemorrojder är försvagningen av bindväv i rektum och anus som uppstår med åldrandet.

Graviditet kan orsaka hemorrojder genom att öka trycket i buken, vilket kan öka venerna i nedre rektum och anus. För de flesta kvinnor, försvinner hemorrojder på grund av graviditet efter födseln.

Tecken och symtom

Det vanligaste symtomet på inre hemorrojder är klarrött blod i avföringen, på toalettpapper, eller i toaletten. Inre hemorrojder är inte smärtsamt framfall är oftast inte. Hemorrojder framfall ofta cauzeza smärta, obehag och anal klåda.

Blodproppar kan bildas i yttre hemorrojder. En blodpropp i en ven kallas trombos. Thrombosed yttre hemorrojder orsaka blödning, svullnad eller en lokal förhårdnad runt anus. När blodpropp upplöses är överflödig hud kvar. Huden kan bli irriterad och orsaka klåda.

Överdriven ansträngning, gnugga eller rengör runt anus kan vara symtom som klåda och irritation värre.

Hemorrojder är inte farliga. Symtomen brukar försvinna inom några dagar, och vissa människor har inga symptom hemorrojder.


Diagnos

Läkaren kommer att undersöka anus och rektum för att avgöra om en person har hemorrojder. och hemorrojder symptom liknar symptomen på andra anorektal problem som sprickor, bölder, vårtor och polyper.

Läkaren kommer att utföra en fysisk undersökning för att leta efter hemorrojder synliga. En digital rektal examination med handskar finger smord och anuscop kan göras för att se ändtarmen.

En grundlig utvärdering och korrekt diagnos av en läkare är viktigt som helst när en person är blödningar från ändtarmen eller blod i avföringen. Blödning kan vara ett symptom på andra matsmältningsorganen sjukdomar, inklusive kolorektal.

Ytterligare prov kan utföras för att utesluta andra orsaker till blödning, särskilt hos personer 40 år eller äldre:

Hemorrojder - Behandling

enkel kost och livsstilsförändringar minskar ofta svullnad och lindra symtom av hemorrojder hemorrojder. Att äta en kost rik på fibrer kan göra avföringen mjukare och lättare att flytta, minska trycket på hemorrojder som orsakas av ansträngning.

Fiber finns i växter. Den mänskliga kroppen kan inte smälta fiber, men fiber hjälper till att förbättra matsmältningen och förhindrar förstoppning. Bra källor till fiber är frukt, grönsaker och fullkornsprodukter.

Läkare kan också föreslå att ta en pall mjukmedel eller en bulk-fiber tillägg såsom psyllium (metamucil) eller metylcellulosa (Citrucel).

Andra förändringar som kan hjälpa till att lindra symtomen vid hemorrojder inkluderar

krämer och stolpiller kan tillfälligt lindra smärta och klåda av hemorrojder. Dessa behandlingar bör endast användas under en kortare tid eftersom långvarig användning kan skada huden.

Om hem behandlingar misslyckas med att lindra symtomen, kan behandling vara nödvändigt när det utförs på en läkarmottagning eller sjukhus. Poliklinisk behandling av inre hemorrojder är:

stora externa hemorrojder Inre hemorrojder eller inte svarat på annan behandling kan avlägsnas kirurgiskt.