Cataract - bilder

Cataract - bilder

copyright:
wikimedia.org

Cataract - bilder

copyright:
wikimedia.org

"Översatt av Google Translator
Ursäkta misstag språket"

Cataract - i fall av katarakt är grumling av ögonlinsen producerar. Detta resulterar i en suddig, molnigt. Många patienter säger att deras vision är som när du tittar genom ett smutsigt fönster.

Katarakt utvecklas ganska långsamt i början av dem kanske inte märker förändringar, vision. Vanligtvis katarakter kan förekomma i båda ögonen, är det möjligt att utveckla och ett öga. Om förekommer i båda ögonen när ena ögat kan vara mer avancerad än den andra, det förskott symmetriskt.

Cataract - orsaker

orsaker - ålderdom, leder åldrandet att ändra ögonvävnaden. Andra orsaker är på grund av andra medicinska tillstånd, inklusive - diabetes eller vissa operationer, rökning, användning av steroider för längre perioder.

Symtom på katarakt:

- Dimsyn eller mörk

- En ökad känslighet för ljus,

- Se på natten svårt, om starkt ljus bländning

-Till "halos" runt lampor

- Dubbelseende på ena ögat.

- Behöver starkt ljus för aktiviteter som att läsa ...

- Mjukare färger till nyanser.

Cataract - Behandling

Den bästa behandlingen är förebyggande, det är bäst att ta bort de faktorer som ökar risken för grå starr, till exempel:

- Diabetes, rökning, hög alkoholkonsumtion, övervikt, överdriven exponering för solljus och UV-strålning, exponering för joniserande strålning och röntgenstrålning i cancer strålbehandling, användning av läkemedel såsom kortikosteroider.

Behandlingen - den mest effektiva behandlingen för katarakt är kirurgiskt ingrepp, avlägsna linsen i ögat med en konstgjord lins som kommer att placeras på samma ställe.

Kataraktkirurgi görs under lokalbedövning, patienten var vid medvetande under hela operationen. Efter operation det finns ett möjligt obehag under flera dagar, kan fullständig läkning av ögat ta upp till åtta veckor.