Korioretinit - bilder

Korioretinit - bilder

copyright:
wikimedia.org

Korioretinit - bilder

copyright:
kokosgourmet.ca

"Översatt av Google Translator
Ursäkta misstag språket"

Korioretinit - är att när det inflammatoriska medicinska tillståndet hos åderhinnan och näthinnan. Generellt detta villkor är ett svar på en generaliserad infektion som involverar flera organ eller kan begränsas till ögat.

Korioretinit - orsaker

orsaker - medfödd toxoplasmos i de flesta fall förekommer i barn. Nästa patogen med en hög frekvens hos barn är medfödda cytomegalovirus. Andra parasiter är ansvariga för uppkomsten corioretinitei Toxocara, Baylisascaris och flodblindhet.
Virusinfektioner: herpes virus, West Nile, varicella - zoster virus, röda hund .. Vissa icke smittsamma orsaker vissa autoimmuna sjukdomar, sarkoidos, malignitet.

Symptom - allmänhet de varierar beroende på den bakomliggande orsaken till sjukdomen har startat. Symptomen är nedsatt synskärpa, fotofobi, rodnad, främmande kropp känner obehag i ögat.

Diagnosen ställs av en ögonläkare genom differentiering.

Korioretinit - Behandling

Behandlingen kommer att ske i enlighet med grundläggande sjukdom genom en kombination av antibiotika och kortikosteroider. Hotande skador som skall behandlas för fyra eller fem veckor med en kombination av pyrimetamin, sulfadiazin, och folsyra. I dessa veckors behandling bör övervakas leukocyter och trombocyter. I AIDS-patienter kräver underhållsbehandling corneum.