Sklerit - bilder

Sklerit - bilder

copyright:
ophth.uiowa.edu

"Översatt av Google Translator
Ursäkta misstag språket"

Sklerit - är en inflammatorisk sjukdom i det yttersta skiktet av ögat åtföljd av smärta med den potentiella förlusten av vyer.

Sklerit kan förknippas med andra sjukdomar som reumatoid artrit, Wegeners granulomatos, lupus erythematosus, polyarteritis nodosa, eller störningar på grund av menstruation.
Sklerit är av tre slag - diffusa och nodulär fasciit. Förekommer oftast hos unga kvinnor.

Sklerit - orsaker

En autoimmun sjukdom i genetiskt predisponerade personer kan sklerit. Denna sjukdom är långsamt progressiv men inledningsvis progressiv skada irreversibel sidoseende. Sklerit inte påverka båda ögonen på en gång vilket gör att patienten inte märks vid första men senare sjukdomen var synskadade.
Symtom - svår smärta i ögat, rodnad, fotofobi, försämrad syn, rinnande ögon.

Diagnos - är genom att testa synskärpa, spaltlampa undersökning av en ögonläkare. Andra tester omfattar bedömning av det intraokulära trycket, vidgade ögon högdragen.

Sklerit - Behandling

Sklerit behandlas vanligtvis med systemisk terapi och specifik särskilt hos patienter med associerade sjukdomar. För smitt sklerit ordinerar immunmodulerande läkemedel. När det gäller smitt sklerit ordineras antibiotika för svåra fall kommer att använda anti-inflammatoriska läkemedel. Om sklerit svarar inte medicinering kan ingripa kirurgiskt.