Torr makuladegeneration - bilder

"Översatt av Google Translator
Ursäkta misstag språket"

Torr makuladegeneration - är kronisk ögonsjukdom som genererar synförlust i det centrala synfältet.

Torr makuladegeneration - orsaker

exakta orsaken till sjukdomen är okänd, oftast utvecklar det med ålder och îmbatrnirea ögon, då orsaka skada på gula fläcken, som ligger i centrum av näthinnan. Makuladegeneration är av två typer våt och torr är den vanligaste formen av sjukdomen.
Symptom - allmänhet denna sjukdom utvecklas gradvis över tiden med dessa sjukdomar svarar:

under läsning eller andra aktiviteter som du känner att du behöver ett klarare ljus anpassning svårt på mörka platser som ett rum med svag belysning. Den tvetydiga ord vid läsning. Svårighets urskilja människors ansikten med en minskning i färgintensitet. Synen av en blind fläck i centrala seendet. Torr makuladegeneration kan utvecklas på ett öga eller båda ögonen. Om en ögonsymtom och förändringar i synfältet inte kan observeras genom avräkning bra öga.

Om du har dessa symtom samt över 50 år gammal behov av att se en ögonläkare.

Det finns flera faktorer som kan leda till ökad risk för makuladegeneration:

första är den eventuella risken för sjukdom efter ålder 50 år är stor, speciellt om någon i din familj har drabbats av sjukdomen. Rökning är en stor riskfaktor för sjukdomsutvecklingen. Hjärt-och kärlsjukdomar, fetma - en kost låg i frukt och grönsaker och högt kolesterol kan vara associerat med en hög risk att utveckla makuladegeneration.

Torr makuladegeneration - Behandling

Tyvärr makuladegeneration behandling kan inte återställa ordningen gång påverkas, men eftersom sjukdomen fortskrider långsamt efter synundersökning läkare kan ordinera ett antal behandlingar som leder till att minska sjukdomsprogression. Enligt institut vitamin intag forskning kan minska utvecklingen av makuladegeneration, såsom en blandning av vitaminer - vitamin C (500 mg), vitamin E (400 lU), beta-karoten (15 mg), zink (80 mg), Koppar (2 mg)
VIKTIGT - rådfråga din läkare innan denna behandling baserad på vitaminer. Om du röker (eller har varit) tillskott av betakaroten är förknippade med ökad lungcancer och vissa kranskärlssjukdom. I samma åtgärd och doser av E-vitamin ökar risken för hjärtsvikt.

Hos patienter med avancerad makuladegeneration i båda ögonen enda lösningen är kirurgi.